Descoperiți resorturile de lux de la Pamukkale

Descoperiți resorturile de lux de la Pamukkale

În fiecare anotimp Turcia le oferă vizitatorilor o varietate de opțiuni de vacanță. Una dintre cele mai atractive destina all season ale țăriieste cea din sfera serviciilor de spa, iar Pamukkale este locul perfect unde te poți bucura de spa, într-un peisaj uimitor.

Pamukkale este în vestul Turciei, la aproximativ 20 de kilometri de Denizli, este o adevărată minune naturală, renumită pentru acele terase care seamănă cu niște cascade înghețate. Zona face parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO iar travertinurile apar sub forma unui camp compus din piscine de culoarea turcoaz.

 

O minune naturală încântătoare

Considerată de mulți o destinație de neratat , Pamukkale este o regiune cunoscută pentru frumoasele sale travertinuri albe ca zăpada, formate prin interacțiunea oxigenului cu apele termale. Se crede că travertinurile de la Pamukkale, cu apele lor minerale, oferă proprietăți vindecătoare. În fiecare an, oameni din întreaga lume călătoresc către această destinație fascinantă și se lasă uimiți de peisajele uluitoare. Vizitatorii se pot plimba în aer liber pe unele zone ale travertinurilor care conțin piscine mici în formă de terasă, însă pentru a le păstra , oaspeții trebuie să își scoată pantofii și șosetele înainte de a intra. 

 

Ape antice pentru vindecare

Adiacent travertinurilor de la Pamukkale se află minunatul oraș antic Hierapolis, de asemenea parte a acestui sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. În urmă cu aproximativ 2.500 de ani, regele Eumenes al II-lea al Pergamulu a fost impresionat de splendoarea travertinurilor și a construit un oraș în apropierea locului. Hiera, soția lui Telephos, a fost fondatorul legendar al Pergamului, iar regiunea a fost numită Hierapolis. În literatură, Hierapolis poartă denumirea de „Orașul Sfânt” iar atmosfera fascinantă a acestui oraș antic incredibil de bine conservat atestă titlul său. Pe măsură ce explorați teatrul antic al sitului, templele, fântânile monumentale, mormintele, agora și gimnaziul, veți avea impresia că ați călătorit în timp, plimbându-vă pe străzile de piatră care existau acum două mii de ani. Poveștile din jurul lui Ploutonium despre care se crede că era intrarea în iad în timpul perioadei romane sunt, de asemenea, fascinante. 

 

Aventuri atemporale

Hierapolis, cu prezența sa maiestuoasă în jurul travertinurilor, a fost mult timp considerat un centru pentru vindecare și wellness datorită apelor termale de întinerire găsite în zonă. De-a lungul istoriei sale, Hierapolis a fost cunoscut pentru apele sale termale vindecătoare, iar secole mai târziu, orașul antic continuă să atragă vizitatori care caută calitățile terapeutice și de întinerire ale acelor ape. Cufundarea în Piscina Antică, înconjurată de coloane antice și de marmură, este o experiență unică. Pe tot parcursul anului, temperatura este de 36 de grade, piscina antică este numită faimoasa Piscină Cleopatra după celebra regină a Egiptului, care, conform legendelor, se spune că s-ar fi scăldat cândva în aceste ape.

 

De la piscină la muzeu

Alte clădiri notabile din Hierapolis includ Teatrul Antic și Muzeul Hierapolis. Teatrul se remarcă datorită reliefului distinct care ilustrează povești mitologice, clădiri splendide și trepte ce țin loc de scaune. Să te aflii în vârful acestui teatru uluitor și să obsevi întreaga regiune într-o liniște deplină, timp de ore întregi, este o experiență excepțională. La Muzeul Hierapolis, veți găsi o colecție fascinantă de artefacte descoperite în timpul săpăturilor efectuate prin ruinele din apropiere, cum ar fi Laodikeia și Tripolis. Aceste comori sunt expuse în mijlocul structurilor impresionante de băi romane boltite, construite din blocuri de travertin.

Cum să ajungeți acolo: dacă plănuiți o călătorie la Pamukkale, este convenabil să zburați la Aeroportul Denizli Çardak. Zborurile zilnice de la Aeroportul Istanbul durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Odată ce aterizați, puteți ajunge cu ușurință la Pamukkale în decurs de o oră dacă închiriați o mașină (aproximativ 2 ore și jumătate durează călătoria), luați un taxi sau folosiți serviciul de transport în comun. Aproximativ 14 ore durează un drum cu mașina dacă optați să plecați de la București spre Pamukkale.

Sfaturi: pentru a vă îmbunătăți experiența de la Pamukkale, luați în considerare o activitate-aventură , cum ar fi zborul cu parapanta sau balonul cu aer cald. Aceste aventuri oferă o perspectivă uluitoare a orașului antic Hierapolis și a uimitoarelor travertini.

Merită văzut: Laodikeia, una dintre cele șapte biserici menționate în Biblie, se află la doar 15 km de Pamukkale și Denizli. Este un loc important de vizitat în regiune.

Merită cumpărat: Pamukkale, renumit pentru țesăturile sale, este celebrat pentru pânza sa denumită „Buldan”, care este realizată din țesătură de bumbac prin metode tradiționale. Datorită tehnicii sale unice de țesut și a coloranților atent selectați, pânza buldan este cunoscută pentru beneficiile sale excepționale asupra sănătății pentru durabilitatea și pentru proprietățile hipoalergenice.

Merită gustat: cel mai iubit fel de mâncare al orașului este kebab-ul Denizli, care este preparat cu carne de miel suculentă și gătit cu experiență într-un cuptor tradițional de piatră. De asemenea, puteți experimenta aromele încântătoare ale gözlemes coapte pe un foc de lemne.

Și nu uita! Pentru a vă maximiza timpul în Pamukkale, luați în considerare cazarea la facilitățile termale din apropiere. Acolo puteți avea parte de masaje liniștitoare, vă puteți bucura de apele termale și chiar puteți încerca băi cu nămol revigorant. O altă atracție populară la Denizli sunt Izvoarele Termale Karahayıt.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related