Recolamp lansează platformă de economie circulară “CIRCULAR PLACE”

Recolamp lansează platformă de economie circulară “CIRCULAR PLACE”

- producătorii şi distribuitorii pot dona aici stocurile nevândute -

Asociația Recolamp, cel mai important jucător din piața reciclării deșeurilor din surse de iluminat, anunță lansarea unei platforme de donații B2B.

Asociaţia Recolamp, asociația non-profit care preia responsabilitatea de management al deșeurilor pentru producătorii de EEE, cu specializare pe becuri, lămpi și echipamente de iluminat, lansează noua platformă de economie circulară “Circular Place” având ca obiectiv să reducă risipa şi să ajute organizaţiile non profit să aibă acces gratuit la produsele electrice şi electronice rămase nevândute.

Cum funcţionează platforma? Producătorii şi distribuitorii care au stocuri de produse nevândute se înscriu în aplicaţie prin intermediul Recolamp. În acelaşi timp, organizaţiile non-profit şi unităţile şcolare care au nevoie de aparatură sau electrocasnice se pot înscrie în platformă pentru a avea acces la produsele rămase nevândute. Astfel, platforma de economie circulară facilitează donarea tuturor aparatelor electrice şi electrocasnice către beneficiarii interesaţi, în acord cu noua directivă europeană aflată acum în lucru şi care, odată intrata în vigoare, va interzice distrugerea produselor electrice şi electrocasnice din stocurile nevândute.

Platforma de economie circulară va fi gestionată de către Asociaţia Recolamp, având ca scop, nu numai reducerea risipei şi a deşeurilor ce rezultă din aceste produse, ci şi tragerea unui semnal de alarmă legat de solidaritatea socială, prin donaţii către organizaţii, alături de reduceri de taxe pentru producătorii şi distribuitorii participanţi.

“În noua platformă circulară lansată de Recolamp, fluxul de donaţii va fi atent analizat şi cererile şi ofertele vor fi verificate pentru a ne asigura că produsele ajung chiar la cei care au nevoie de ele şi care le vor folosi în beneficiul comunităţilor pe care le gestionează. Ne dorim nu doar să fim mai sustenabili şi să încurajăm economia circulară, ci şi să transmitem un mesaj clar actorilor din piaţă asupra importanţei gestionării responsabile a produselor şi stocurilor nevândute. Astfel de platforme există în mai multe ţări europene, fiind un real succes şi un model de urmat. Noi am descoperit modelul spaniol şi am decis să îl implementăm şi în România, în acord cu misiunea noastră de educare şi conştientizare și cu noile norme europene aflate în pregătire”,  a declarat Directorul General al Recolamp, dl. Bela Kovacs.

Noua platformă este realizată de către colegii de la AmbiLamp, Spania, fiind de asemenea implementată în Portugalia și Marea Britanie, România, prin Recolamp fiind a patra țară care se alătura proiectului. Platforma va fi funcţională începând din data de 15.04.2024. Pentru început, aici vor avea acces imediat membrii Recolamp, ca donatori, şi organizaţiile non profit şi centrele educaţionale şi şcolile, ca beneficiari.

Înființată în 2007 de companiile Tungsram Operations Kft., Ledvance GMBH şi Signify România, în calitate de membri fondatori, Asociația Recolamp este una dintre primele asociații colective din România care preia responsabilitatea gestionării deșeurilor de la producătorii de echipamente electrice și electronice, fiind specializată pe colectarea de deșeuri din echipamente de iluminat. Procedura de colaborare este una extrem de simplă și presupune doar semnarea unui protocol în baza căruia Recolamp trimite recipiente de colectare selectivă speciale, în funcție de cantitatea și de tipul de deșeuri generate. Atunci când recipientele sunt pline, în termen de 10 zile, un colector autorizat ridică deșeurile și le transportă în condiții de maximă siguranță la instalațiile de reciclare autorizate, unde substanțele toxice din deșeuri sunt eliminate controlat, iar componentele reciclabile reintră în circuitul de producție.

Numărul de telefon 0800-888.666 poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau pentru ridicarea deșeurilor colectate. 

Recolamp este membru al EucoLight.

Fondată la mijlocul anului 2015 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşi desfăşoară activitatea. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related