Insight-uri globale, regionale si locale despre femeile din target aflate la prima editie a conferintei Marketing for Women

Insight-uri globale, regionale si locale despre femeile din target aflate la prima editie a conferintei Marketing for Women

Pentru ca sunt implicate in majoritatea deciziilor de cumparare ale familiei si sunt uneori atat de emotionale incat e greu sa le intelegi prin studii de piata, consumatoarele romance au fost principalul subiect de discutie la prima editie a conferintei Marketing for Women, un eveniment din seria SMARK KnowHow.

Privind femeia ca pe un cumparator important, evenimentul Marketing for Women a reunit 24 de profesionisti din industria romaneasca de marcomm, research, media si fashion si doi specialisti internationali pentru a face lumina in relatia complicata dintre femeile din target si brand-uri.

Ben Grossman (Senior Strategist, Jack Morton Worldwide) a venit din Boston sa prezinte in premiera in Romania rezultatele raportului global Beyond Pink 2012. Am aflat de la el ca presupunerile invechite folosite de marketeri in dezvoltarea campaniilor de comunicare fac ca 91% dintre femei sa se simta neintelese de catre advertiseri, in conditiile in care acestea controleaza 65% din totalul cheltuielilor globale.

Rezultatele raportului mai arata ca in postura de consumator, la nivel global, femeia e mai degraba loiala ideii de ne-angajament fata de brand, isi schimba repede deciziile fara a fi impulsiva, e foarte influentata de tehnologie, iar rozul o face sa simta ca independenta ii e amenintata.

Claire O'Connor (Senior Research Consultant, Discovery Networks) a prezentat rezultatele raportului pan-regional SHE: Her Search For Happiness, ce exploreaza aspecte ca relatiile intime, familia sau cariera - pentru a dezvalui ce anume le face pe femei fericite.

Desi 51% din romance au declarat ca nu se simt multumite cu ce au realizat pana la varsta curenta, studiul le claseaza pe locul intai in topul celor mai fericite femei din regiune, 55% dintre ele declarand acest lucru. Tot in cadrul evenimentului, Claire a sustinut si un workshop la care participantii au putut afla modalitati prin care sa-si conecteze brand-ul cu audienta intr-o maniera emotionala.

Panelul dedicat studiilor de piata romanesti centrate pe consumatorul femeie a scos la iveala alte insight-uri ce pot fi exploatate de brand-uri:

- Atunci cand merg la cumparaturi femeile isi doresc control, conectare, experiente, emotie si inspiratie, a aratat cercetarea IPSOS Research, realizata folosind metodologia IPSOS StoreTrekks™;

- 83% dintre cele peste 2 milioane de romance care au cont pe Facebook in Romania acceseaza reteaua de socializare zilnic, iar 45% declara ca ar fi dispuse sa cumpere direct de pe Facebook, potrivit datelor prezentate de Exact Cercetare si Consultanta ;

- Un studiu Starcom MediaVest arata ca adolescentele din Romania (14 - 18 ani) sunt mult mai implicate in a alege singure brand-uri din categorii cu impact social, dar au o influenta importanta si asupra achizitiei produselor de uz general, folosite in comun cu familia;

- Din raportul Biroului Roman de Audit si Tiraje am aflat ca procentul romancelor absolvente de studii superioare s-a dublat din 2002 si ca femeile de cariera au cel mai mare consum de media, in fruntea clasamentului aflandu-se internetul (82%).

Conferinta a inclus si o discutie despre cele mai bune campanii de comunicare romanesti ce au targetat femeile. Astfel, am vorbit despre conceptul de SHEconomy si aplicarea acestuia in noua platforma de comunicare a Doncafe centrata pe momentele de relaxare ale mamelor, despre initiativa brand-ului DERO de a intineri si extinde target-ul prin activari neconventionale care au in centru mascota Clabucel, despre cum transmite Redd’s feminitate intr-o categorie a berii asociata cu barbatii si despre lupta gamelor Nufar si Triumf impotriva stereotipurilor .

Ultima zi a conferintei s-a incheiat cu propunerile a 5 creativi locali ce au raspuns provocarii de a gasi o modalitate prin care un brand comercial poate sa le redea femeilor increderea in propriile forte.

Marketing for Women este un eveniment ce face parte din seria SMARK KnowHow. Partenerul principal al conferintei este TLC, un canal din portofoliul Discovery Networks. Transportator oficial este Air France, iar creative food partner este frufru.

Evenimentul a fost sustinut de Agrafa, 360 Revolution, Trade Media si Babylon Consult. Partenerii media ai evenimentului sunt: IQads, Realitatea.net, 24 FUN, Cariere, The Institute, HotNews, Magazinul Progresiv, Zumzi, Piata, Ziare.com, Business24, Business Woman, Money Magazine, Money.ro, Money TV, Wall Street, Forbes, Femei in Afaceri si Radio Guerrilla.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Starcom MediaVest

Agentia Starcom MediaVest Group este parte din cea mai mare retea de media din lume, SMG Worldwide, si din grupul de comunicare Leo Burnett. Infiintata in 2000, Starcom este prima agentie de media din Romania... vezi detalii »

SectiuneBranded


Related