Copii din 64 de țări au participat la proiectul FOTBAL PENTRU PRIETENIE

Copii din 64 de țări au participat la proiectul FOTBAL PENTRU PRIETENIE

Pe 1 Iulie, la Stankt Petersburg, a avut loc cea de-a V-a ediție a Forumului Internațional FOTBAL PENTRU PRIETENIE.

Tineri fotbaliști, băieți și fete, în vârstă de 12 ani, din 64 de țări, au fost reuniți în cadrul acestui campionat ca ambasadori ai programului, formând 8 Echipe Internaționale ale Prieteniei, antrenate de participanți de la edițiile anterioare.

Tabăra Internațională a Prieteniei s-a desfășurat de pe 27 până pe 29 Iunie, unde tinerii sportivi au fost ajutați și pregătiți să formeze echipe de către tineri antrenori, dar și de către jucători faimoși de fotbal.
Pe 1 Iulie, participanții celei de-a V-a ediții Gazprom FOTBAL PENTRU PRIETENIE s-au reunit pentru a demonstra întregii lumi că prietenia este posibilă în ciuda diferențelor de gen, culoare sau naționalitate.

"Astfel de evenimente îi motivează foarte mult pe tinerii fotbaliști, viitori jucători profesioniști. Sunt sigur că a fost o experiență deosebită pentru ei, că îi va ajuta foarte mult atât pe plan profesional, cât și pe plan social. A fost o experiență specială și pentru mine să fiu printre atâția copii pasionați de fotbal și m-am bucurat sp văd cum sportul a reunit pentru câteva zile copii din întreaga lume, promovându-le 9 valori umane esențiale."
Aurel Țicleanu (Senior Ambassador în proiectul Fotbal pentru Prietenie).

 

"Am învățat foarte multe lucruri la Fotbal pentru Prietenie. Cred că cel mai mult mi-a plăcut că mi-am făcut prieteni din mutle țări, toți pasionați de un singur lucru: fotbalul. Mi-aș fi dorit ca acest proiect să dureze mult mai mult pentru că îmi plăcea să fiu un mic reporter de pe terenul de fotbal, dar rămân cu multe amintiri frumoase, pe care abia aștept să le spun tuturor."
Rareș Dumitrache (tânărul jurnalist din delegația României).

 

"După această experiență îmi doresc să continui să joc fotbal cât mai mult, pentru a mai participa la astfel de evenimente mari unde sper să mă reîntâlnesc cu toți cei pe care i-am cunoscut aici. Am învățat multe lucruri de la ceilalți copii și am format echipe foarte bune. Nu îi voi uita niciodată și abia aștept să le povestesc celor de acasă despre noii mei prieteni, dar și despre valorile proiectului."
Alex Popa (tânărul fotbalist din delegația României).

 

Înainte de finala campionatului, antrenorul în scaun cu rotile al echipei de rugby a orașului Sankt Petersburg a participat la tragerea la sorți. Cea mai așteptată parte a competiției a fost ceremonia de premiere a finaliștilor, unde căpitanii echipelor au împărțit medalii, diplome și alte premii speciale.

Tinerii fotbaliști care nu au fost prezenți la finală s-au aflat la întâlniri prin care au promovat valorile programului FOTBAL PENTRU PRIETENIE. Aceștia au fost susținuți de către ambasadorul rus al proiectului, cel mai bun marcator din istoria echipei naționale de fotbal a Rusiei, Alexander Kerzhakov, dar și de către antrenorul echipei naționale a Rusiei, Stanislav Cherchesov, precum și alți reprezentanți ai Federației Ruse de Fotbal. De asemenea, pe întreaga perioadă a proiectului au participat peste 200 de junaliști din diferite tări, dar și reprezentanți ai federațiilor naționale de fotbal.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related