Enel, pe primul loc în topul "Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat de revista Institutional Investor

Enel, pe primul loc în topul "Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat de revista Institutional Investor
  • Enel s-a clasat pe primul loc la categoriile: CEO, Programul de Investor Relations, Ofițerul de Investor Relations, Investor Day și practici ESG; la categoria CFO, Enel s-a clasat pe primul loc pentru analiștii sell-side și pe locul al doilea pentru analiștii buy-side.

Enel se numără printre companiile care au impresionat cel mai mult investitorii, în acest an dificil, conform clasamentului "Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat de către Institutional Investor, unul dintre cei mai importanți publisheri de informații financiare și comerciale din Europa. Topul "Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat anual și ajuns în 2020 la cea de-a 16-a ediție, a solicitat investitorilor și analiștilor să evalueze directorii executivi din regiune, precum și programele de relații cu investitorii. Enel s-a clasat pe primul loc la categoriile: CEO, Programul de Investor Relations, Ofițerul de Investor Relations, Investor Day și practici de mediu, sociale și de guvernanță (ESG – Enivronment, Social and Governance). La categoria CFO, Enel s-a clasat pe primul loc în topul analiștilor de vânzare (sell-side) și pe locul al doilea în cel al analiștilor de cumpărare (buy-side).

 

Suntem onorați să fim recunoscuți de analiști și investitori pentru eforturile noastre continue de a construi și de a comunica un model de business care îmbină și integrează afacerile și sustenabilitatea, două concepte care trebuie să coexiste în viziunea și strategia oricărei companii moderne”, a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Enel. “Trebuie să recunoaștem faptul că o asemenea performanță a putut fi atinsă datorită echipei noastre formate din oameni străluciți, talentați și implicați, care au rămas dedicați Grupului, în ciuda acestor vremuri dificile. Tocmai de aceea, aceste premii sunt dedicate, de fapt, tuturor angajaților Enel”.

 

Institutional Investor este un o publicație internațională B2B de top, care se axează preponderent pe finanțe internaționale. Revista publică și produce conținut jurnalistic premium, buletine informative și analize. De asemenea, organizează conferințe, seminarii și cursuri de training care oferă informații de business, prin intermediul platformelor proprii de piețe de capital, precum și informații privind piețele emergente.

De mai bine de 30 de ani, Institutional Investor premiază excelența și oferă recunoaștere oamenilor și companiilor din industria serviciilor financiare. În 2020, revista a combinat sondajele Extel (sondaj anterior realizat în perioada martie / aprilie) și Institutional Investor Survey Europe (sondaj realizat în luna septembrie), formând un singur clasament, care evaluează directorii pe regiuni.

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de peste 86 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 74 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți globală, comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat din lume în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de circa 46,4 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este liderul mondial în soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW gestionată la nivel global; compania a instalat 110 MW de capacitate de stocare, iar în sectorul mobilității electrice, în jur de 130.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related