Guvernanță pentru îmbunătățirea standardelor GRI. Noi numiri în Global Sustainability Standards Board

Guvernanță pentru îmbunătățirea standardelor GRI. Noi numiri în Global Sustainability Standards Board

Trei noi membri au fost numiți în Global Sustainability Standards Board (GSSB), organizație independentă abilitată exclusiv pentru a elabora și emite standardele GRI.

Calitatea de membru al GSSB presupune o  vastă expertiză și reprezentare internațională, ceea ce oferă perspective multilaterale cu privire la raportarea privind sustenabilitatea.

Noii membri care se alătură GSSB sunt:

  • Giulia Genuardi, Head of Sustainability Planning and Performance Management, Enel (Italia)
  • Joseph Martin, Specialist în probleme de mediu, Saudi Aramco (Arabia Saudită)
  • Kim Schumacher, Senior Research Fellow și Profesor Universitar, Institutul de Tehnologie din Tokyo (Japonia) 

De asemenea, Vincent Kong (Sustainability Manager, Sun Hung Kai Properties Group, Hong Kong, China), a obținut un al doilea mandat. Kirsten Margrethe Hovi (Vicepreședinte și Head of Extra-Financial Reporting, Norsk Hydro ASA, Norvegia) și Tung-Li (Tony) Mo (secretar general adjunct, Taiwan Business Council for Sustainable Development) și-au încheiat mandatul. 

Judy Kuszewski, Președinte al GSSB, a declarat:

“GSSB acționează exclusiv în interesul publicului pentru a configura standarde de top, astfel încât organizațiile din întreaga lume să înțeleagă și să raporteze impactul economic, de mediu și social, pentru a permite un nivel sporit de transparență, , în linie cu nevoia de informații comparabile și coerente a stakeholderilor.
Este crucial ca guvernanța noastră să aibă mixul adecvat de cunoștințe și expertiză, astfel încât prioritățile de stabilire a standardelor și activitățile asociate să susțină aceste obiective. Prin urmare, sunt încântat să salut trei noi reprezentanți de nivel înalt la GSSB, în persoana Giuliei, lui Joseph și Kim. Le mulțumesc lui Kirsten și lui Tony pentru contribuția valoroasă la activitatea GSSB.”

 

Giulia Genuardi a declarat:

“Pentru a îmbunătăți calitatea și fiabilitatea performanțelor companiilor, este tot mai necesară comunicarea contribuțiilor la dezvoltarea durabilă, precum și identificarea tendințelor și a problemelor inovatoare conexe, care vor deveni importante în viitor. Mă bucur să mă alătur și să colaborez cu ceilalți membri GSSB pentru a promova practicile de raportare a sustenabilității și pentru a susține companiile să comunice într-o manieră transparentă și orientată spre viitor.” 

 

Joseph Martin a declarat:

“Interesul în creștere manifestat de stakeholderii din întreaga lume pentru sustenabilitate a făcut tot mai necesară definirea unor standarde solide și acceptate pe scară largă pentru măsurarea și raportarea durabilității. Standardele GRI pot permite oricărei organizații, indiferent de sector sau industrie, să furnizeze rapoarte și date pentru a-și monitoriza evoluția în procesul de creare de valoare durabilă. Sunt încântat să mă alătur GSSB și aștept cu nerăbdare să-mi încep activitatea.”

 

Kim Schumacher a adăugat:

“În calitate de cercetător interdisciplinar, aflat la granița dintre științele mediului și business, înțeleg rolul fundamental   al evaluărilor bazate pe date științifice și metode independente de verificare, în vederea îmbunătățirii fiabilității și a consistenței datelor corporative. Rigurozitatea științifică constantă este, prin urmare, esențială pentru a reduce riscurile  apariției informațiilor înșelătoare legate de cât de ecologice sunt unele produsele sau servicii în sectoarele comerciale și financiare, îmbunătățind raportarea corporativă și comunicarea informațiilor non-financiare. Prin urmare, sunt onorat să contribui la angajamentul de a defini standardele globale de sustenabilitate ale GRI.” 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related