Enel și Eni dezvoltă în comun proiecte de hidrogen

Enel și Eni dezvoltă în comun proiecte de hidrogen
  • Companiile studiază împreună două proiecte pilot care vizează furnizarea de hidrogen verde către rafinăriile Eni selectate
  • Cele două proiecte pilot vor implica electrolizatoare de aproximativ 10 MW fiecare și vor începe să genereze hidrogen verde până în 2022-2023

Liderii mondiali din sectorul energetic Enel și Eni colaborează pentru a dezvolta proiecte de hidrogen ecologic. Cei doi parteneri intenționează să producă hidrogen verde prin electrolizatoare alimentate cu energie regenerabilă. Electrolizatorii vor fi amplasați lângă două dintre rafinăriile Eni, unde hidrogenul verde pare a fi cea mai bună opțiune de decarbonizare. Fiecare dintre cele două proiecte pilot va avea un electrolizator de aproximativ 10 MW și vor începe să genereze hidrogen verde până în 2022-2023, conform estimărilor.

Francesco Starace, CEO și director general al Grupului Enel, a declarat:

„Suntem interesați să explorăm cu Eni sectorul promițător al hidrogenului verde. Împreună am identificat câteva locații unde putem începe primele proiecte. Sistemul general pe care îl avem în vedere va funcționa ca o buclă închisă prin care electrolizorul alimentat cu energie regenerabilă și rafinăria vor fi în aceeași locație, evitând astfel construirea unei infrastructuri de transport complexe pentru a distribui hidrogenul. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum hidrogenul verde alimentează procesele de rafinare și biorafinare ale Eni și lucrăm pentru ca primul sistem de operare să fie pus în funcțiune înainte de sfârșitul planul nostru extins pe o durată de trei ani. "

 

Claudio Descalzi, CEO Eni, a declarat:

„Acest parteneriat în domeniul hidrogenului verde face parte din strategia extinsă de tranziție energetică a Eni. Obiectivul nostru este de a accelera reducerea amprentei noastre de carbon prin implementarea celei mai bune soluții aplicabile cu emisii scăzute de carbon, fie verde, fie albastru, pentru a reduce emisiile noastre directe, precum și pentru a trece la produse bio pe care să le oferim clienților noștri.

 

În segmentul hidrogenului verde, Grupul Enel dezvoltă proiecte și în Spania, Chile și Statele Unite. În cazul în care îmbunătățirile economice preconizate pentru industria hidrogenului verde sunt confirmate,  Grupul intenționează să-și crească la peste 2 GW capacitatea de hidrogen verde până în 2030.

În segmentul hidrogenului, Eni studiază și alte proiecte în Italia și în Marea Britanie.

Prezenta înțelegere ar putea fi supusă unor acțiuni obligatorii ulterioare pe care părțile implicate le vor defini în conformitate cu legea aplicabilă, inclusiv cea care reglementează operațiunile între părțile afiliate.

 

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare de utilități din Europa după EBITDA din activități curente. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienți casnici și companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 47 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este liderul mondial în soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat 116 MW de capacitate de stocare iar, în sectorul mobilității electrice, a pus la dispoziție în jur de 140.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Eni este o companie energetică care operează în 66 de țări din întreaga lume și are aproximativ 32.000 de angajați. Compania operează în explorarea, dezvoltarea și producția de petrol și gaze, rafinarea și comercializarea, tranzacționarea și transportul maritim, energia chimică, energiile regenerabile și soluțiile inovatoare în economia circulară. Misiunea Eni este inspirată de Agenda ONU 2030 iar aceste valori se reflectă în modelul său de afaceri, bazat pe trei piloni ai neutralității carbonului pe termen lung, excelenței operaționale și creării de alianțe pentru dezvoltarea locală. Noul Eni se bazează pe eficiență, integrare și implementarea de noi tehnologii. Decarbonizarea este încorporată structural în strategia și ambițiile noastre generale și în ultimul raport Sustainalytics din septembrie 2020, Eni a obținut un scor ESG de 25,7, clasându-se în top 3% între companiile similare din sectorul energetic.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related