Parteneriatul HIF primește susținere financiară din partea guvernului german

Parteneriatul HIF primește susținere financiară din partea guvernului german
  • Ca partener în proiect, Enel Green Power Chile își va concentra activitatea asupra producției de energie eoliană și instalării unui electrolizor în vederea producerii de hidrogen verde

HIF (Highly Innovative Fuels), un parteneriat încheiat între Enel Green Power Chile (EGP Chile), sucursală a Enel Chile, compania chiliană de energie AME și compania de stat ENAP, alături de companiile internaționale Siemens Energy și Porsche, atinge o nouă etapă importantă. Proiectul-pilot inovator pentru producția de combustibil sustenabil va primi o finanțare de 8 milioane de euro de la Ministerul Federal al Afacerilor Economice  și  Energiei din Germania, prin intermediul Siemens Energy, conform anunțului ministrului de resort. Grupul Enel își va concentra activitatea asupra producției de energie eoliană și instalării unui electrolizor în vederea producerii de hidrogen verde.

 

„Alături de partenerii noștri, deschidem calea către producția hidrogenului verde în Chile”, a declarat Salvatore Bernabei, directorul diviziei de business Global Power Generation din cadrul Enel. „Utilizând resursele eoliene disponibile în Patagonia și, în special, în regiunea Magallanes, punem bazele unui proiect de producție a hidrogenului verde de ultimă generație care ne va ajuta să obținem informații suplimentare despre această tehnologie”.

 

Electrolizorul alimentat cu energie eoliană care va sta la baza proiectului-pilot de hidrogen verde va fi localizat în Cabo Negro, la nord de Punta Arenas, în regiunea Magallanes. Conform estimărilor, instalația va fi pusă în funcțiune în 2022, fiind cea mai mare centrală de acest gen care produce hidrogen verde din America Latină.

Enel în Chile este cea mai mare companie energetică, cu o capacitate instalată de peste 7.200 MW, din care peste 4.700 MW reprezintă energie din surse regenerabile, respectiv peste 3.500 MW din surse hidro, mai mult de 600 MW de energie eoliană, aproximativ 500 MW solară și circa 40 MW geotermală. Grupul operează, de asemenea, în sectorul de distribuție prin Enel Distribución Chile, care deservește aproximativ 2 milioane de clienți, precum și în sectorul soluțiilor energetice avansate, prin Enel X Chile.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de 47 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie, și conduce procesul de integrare a tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related