Împreună cu Enel X și NewMotion, Fiat Chrysler Automobiles lansează „e-nterprise”, programul de mobilitate electrică pentru clienții business

Împreună cu Enel X și NewMotion, Fiat Chrysler Automobiles lansează „e-nterprise”, programul de mobilitate electrică pentru clienții business
  • FCAEnel X și NewMotion își unesc forțele pentru a accelera adoptarea mobilității electrice în Europa și pentru a avansa în noua eră a unei mobilități mai sustenabile
  • Cele trei companii oferă soluții și servicii inovatoare pentru a face accesul la mobilitatea electrică ușor și convenabil pentru clienții business
  • Programul oferă clienților potențiali contact direct cu Enel X și NewMotion, pentru a evalua cerințele de încărcare și a discuta circumstanțele specifice ale site-urilor și vehiculelor clienților

FCA Italy SpA („FCA”), filială deținută în totalitate de Fiat Chrysler Automobiles NV, a încheiat acorduri de cooperare distincte cu Enel X, companie globală care conduce transformarea în sectorul energetic, și NewMotion, furnizor european de soluții inteligente de încărcare a vehiculelor electrice, care vizează dezvoltarea unui program internațional destinat clienților de afaceri pentru a le facilita calea către electrificare.

Scopul este de a accelera adoptarea mobilității electrice în Europa și de a avansa în noua eră a unei mobilități mai sustenabile, oferind soluții și servicii inovatoare pentru a face accesul la mobilitatea electrică ușor și convenabil pentru clienții de afaceri.

„e-nterprise” - așa cum este cunoscut programul la nivel european - este rezultatul cooperării FCA cu cei doi parteneri, care vizează crearea unei structuri de servicii care să permită clienților FCA să se ocupe cu ușurință, fără probleme și rapid, de integrarea vehiculelor electrice în flotele lor, indiferent de mărimea acestora. Un astfel de program poate simplifica tranziția către noua mobilitate și, mai ales, poate elimina orice incertitudine pe care această schimbare o poate genera clienților de vehicule electrice.

Mai precis, programul susține clienții business FCA chiar înainte de a achiziționa vehiculele electrice sau electrificate. În primul rând, programul le oferă clienților potențiali contact direct cu cei doi parteneri, pentru a evalua cerințele de încărcare, pentru a discuta aspectele specifice ale locurilor de parcare și ale vehiculelor clienților, pentru a verifica anumite cerințe tehnice și pentru a le oferi sfaturi la începutul colaborării, cu privire la cele mai bune soluții de implementat.

Odată ce spațiile au fost verificate pentru eventualele constrângeri și oportunități tehnice, programul oferă clienților instalarea directă la fața locului a punctelor de încărcare, datorită parteneriatelor cu Enel X și NewMotion.

Programul oferă o gamă completă de soluții de încărcare adaptate, inclusiv hardware, instalare și service, pentru a satisface toate nevoile clienților business ai FCA, de la întreprinderi mici și mijlocii până la corporații. Prin acest acord, aceștia pot beneficia de condiții speciale și exclusive de cumpărare.

Programul include, de asemenea, o platformă software ușor de utilizat pentru a monitoriza, analiza și verifica toate aspectele infrastructurii și procesului de reîncărcare a vehiculelor clientului.

De asemenea, programul e-nterprise oferă clienților business ai FCA o gamă unică și cuprinzătoare de soluții de gestionare a energiei (de la baterii de stocare până la unitățile de energie solară), pe baza experienței Enel X și NewMotion, companii lider pe piața energiei.

Pentru a asigura o acoperire teritorială cât mai bună, managementul operațional al programului e-nterprise este împărțit între cei doi parteneri: Enel X va fi activ în Italia, Spania și Portugalia, în timp ce NewMotion va acoperi celelalte piețe europene principale.

 

„Parteneriatul cu NewMotion și Enel X”, a explicat Roberto Di Stefano, Head of e-Mobility pentru regiunea EMEA a FCA, „va lărgi oferta de servicii și soluții inovatoare a Fiat Chrysler Automobiles care simplifică viața tuturor clienților ce decid să cumpere un vehicul electric sau electrificat, ajutându-i să treacă foarte ușor la mobilitatea electrică. Atât NewMotion, cât și Enel X sunt parteneri strategici pentru FCA și fac parte din ecosistemul conceput de grupul nostru pentru a transforma în oportunități orice probleme pe care clienții noștri potențiali le pot întâmpina în tranziția către o mobilitate mai sustenabilă. Datorită unui program dedicat precum e-nterprise, FCA va putea lansa pe scară largă această strategie pentru clienții săi de afaceri, cu oferte specifice, exclusive, bazate pe expertiza celor doi parteneri remarcabili.”

 

„Odată cu lansarea de produse precum Jeep Renegade și Compass 4xe, Fiat Professional E-Ducato și noul Fiat 500”, a declarat Santo Ficili, Head of Business Center Italia, operațiuni de vânzări și flote pentru regiunea EMEA a FCA, „FCA se apropie de tranziția energetică cu o ofertă extinsă de produse care se potrivește perfect cu istoria mărcilor noastre iconice. Pe lângă autoturisme excelente și vehicule comerciale ușoare, clienții noștri B2B merită un set complet de servicii pentru a intra în era electrificării fără nicio temere sau incertitudine. Credem că programul e-nterprise va oferi o soluție la 360° pentru a satisface nevoile clienților noștri, utilizând experiența a doi jucători importanți precum NewMotion și Enel X. ”

 

„Parteneriatul este o confirmare a angajamentelor Enel X către un transport mai sustenabil care permite electrificarea și decarbonizarea la nivel mondial, oferind soluțiile noastre avansate de încărcare pentru oricine alege un vehicul electric”, a declarat Alberto Piglia, Head of e-Mobility la Enel X. „Datorită acestui acord, FCA va pune la dispoziția clienților săi soluții Enel X de mobilitate electrică, create pentru a satisface nevoile segmentului de afaceri de pe piețele italiene, spaniole și portugheze.”

 

„Cu o experiență de peste 10 ani în industrie, avem expertiza și cunoștințele necesare pentru a sprijini nevoile tot mai mari ale flotei auto corporate pentru trecerea către mobilitatea electrică”, spune Melanie Lane, CEO al NewMotion. „Datorită ecosistemului nostru de soluții de încărcare inteligentă care se întinde pe un număr mare de țări europene, clienții de afaceri care operează la nivel internațional sau care au mai multe puncte de lucru pot fi siguri că au acces la aceleași soluții peste tot. Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim FCA în efortul lor de a crea o experiență completă de încărcare a vehiculelor electrice pentru clienții lor corporativi.”

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) este un producător auto global care proiectează, construiește, produce și vinde vehicule dintr-un portofoliu de mărci interesante care include Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep®, Lancia, Ram și Maserati. De asemenea, vinde piese și servicii sub denumirea Mopar și operează în sectoarele de componente și sisteme de producție sub brandurile Comau și Teksid. FCA are aproape 200.000 de angajați în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre FCA, vă rugăm să vizitați 

 

NewMotion este un furnizor de soluții inteligente de încărcare pentru vehiculele electrice. Operând peste 70.000 de puncte de încărcare la domiciliu, la birou și în locații publice din întreaga Europă, misiunea NewMotion este de a permite tuturor să conducă cât mai mulți kilometri cu vehicule alimentate cu energie curată. Oferind acces la peste 175.000 de puncte de încărcare în 35 de țări, compania oferă o rețea extinsă la nivel european. Peste 300.000 de șoferi înregistrați folosesc deja cardul de încărcare sau aplicația NewMotion pentru o experiență de încărcare fără griji în timpul deplasării. Membru al grupului Shell, NewMotion este certificat ISO 9001 și ISO 27001 și joacă din 2009 un rol activ în industria de încărcare a vehiculelor electrice. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related