Endesa conectează la rețea primele sale două centrale solare din Malaga

Endesa conectează la rețea primele sale două centrale solare din Malaga
  • Cele două centrale solare, La Vega I și La Vega II, care au o capacitate totală de 86 MW, au implicat o investiție de 60 de milioane de euro. 
  • Lucrările  de construcții  s-au desfășurat cu ajutorul a peste 380 de persoane, dintre care 70%  din Malaga

Endesa, prin intermediul companiei sale de energie regenerabilă Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcția centralelor fotovoltaice din La Vega I și La Vega II, situate în  localitatea Teba.

 

"Faptul că am conectat  La Vega I și La Vega II la rețea este un mare motiv de mândrie, nu doar pentru mine, ci și pentru cei 300 de colegi care au făcut acest lucru posibil într-un timp record pentru zona Malaga", a declarat Luca Capuozzo,  coordonatorul proiectului din cadrul Endesa.

 

Centralele fotovoltaice, în care Endesa a investit 60 de milioane de euro, vor crește capacitate instalată cu 86 MW, și au fost construite într-un timp record. Peste 380 de persoane, dintre care 70% din Malaga, au lucrat, urmând măsuri stricte de siguranță, la construirea acestor două centrale fotovoltaice, care vor produce 171 GWh pe an, echivalentul energiei pe care o consumă într-un an o comună  precum Ronda.

Având în vedere pandemia de coronavirus și în conformitate cu indicațiile furnizate de autoritățile sanitare, compania a implementat protocoale riguroase de siguranță, cu scopul de a asigura protecția necesară a personalului implicat în construcție, precum și a comunităților în care sunt instalate centralele.

La Vega I și  La  Vega II  dispun de  224.600 de panouri fotovoltaice, precum și de 14 puncte de transformare,  o  stație de transformare și aproximativ 50  de kilometri de rețele subterane, care  au fost construite pentru funcționarea lor.  Complexul a permis astăzi generarea primului  kilowatt-oră  de energie regenerabilă, care a ajuns deja la rețeaua andaluză de distribuție a energiei electrice. Cele două  centrale vor  evita  emisii  de  peste 79.600 de tone de CO2 anual.

 

Despre construirea acestor centrale

Centralele fotovoltaice La Vega I și La Vega II au beneficiat de cea mai recentă tehnologie de construcție.  Endesa folosește realitatea virtuală pentru a monitoriza aceste centrale, permițând supravegherea acestora de la distanță, cu ajutorul unor ochelari inteligenți, astfel că echipele nu mai sunt nevoite să viziteze fizic zona vizată. Această tehnologie încorporează, de asemenea, o cameră cu infraroșu, care surprinde în timp real imagini cu activitățile de execuție a lucrărilor.

Pentru construcția La  Vega I și  La  Vega II, Endesa a urmat criterii tehnice sustenabile și a aplicat modelul Enel Green Power de "șantier de lucru sustenabil", care presupune inclusiv instalarea de panouri solare fotovoltaice pentru a acoperi o parte din nevoile de energie în timpul lucrărilor, iluminatul eficient, trierea deșeurilor și dotarea cu mai multe defibrilatoare pentru a asigura sănătatea lucrătorilor. După finalizarea lucrărilor, acestea vor fi donate municipalității din Teba pentru uz public.

Filozofia Endesa, pe care o aplică în construirea centralelor care produc energie regenerabilă, face parte din programul său "Crearea de valoare comună" (CSV), care a determinat compania să desfășoare cursuri de formare pentru mai mult de 250 de persoane din Teba și zona înconjurătoare, cele mai multe dintre ele aflate în șomaj, care au acum cunoștințe privind asamblarea și demontarea instalațiilor fotovoltaice, un domeniu în plină expansiune.

În plus, pentru a asigura compatibilitatea centralelor fotovoltaice cu mediul înconjurător, au fost luate măsuri de mediu, menite să prezerve zona. Prin urmare, se lucrează în prezent la punerea în aplicare a unui program  de măsuri complementare pentru a proteja habitatul eretelui sur (Circus pygargus) și al stârpaciului (Tetrax tetrax), ambele specii incluse în categoria speciilor de păsări vulnerabile din Catalogul andaluz al speciilor pe cale de dispariție.

Endusa va participa, de asemenea, la finanțarea unui proiect ambițios de conservare a vânturelului mic (Falco numanni), specie de șoim a cărui populație a suferit un declin semnificativ în zonele rurale din Malaga în ultimii ani. Această acțiune, care se desfășoară în Rezervația Naturală Laguna de Fuente de Piedra, în comuna Campillos, va permite înființarea de noi colonii folosind tehnici noi de reproducere și eliberare în captivitate, contribuind astfel la consolidarea populației acestui șoim mic din zonă.

 

Mai mulți MW proveniți din energia solară în provincia Malaga

Începând de astăzi, Malaga produce mai multă energie regenerabilă care se se adaugă celor șase centrale eoliene (ultima fiind pusă în funcțiune în urmă cu un an) și celor 11 centrale hidraulice pe care Endesa le are deja în această provincie. Acestor surse de energie regenerabilă li se adaugă încă două centrale fotovoltaice în zonă, în următorii ani.

În prezent, Endesa operează, prin EGPE, peste 7812  MW de energie regenerabilă instalată în Spania, care includ: 4.711 MW din hidrocentrale convenționale; 2.362 MW din sursa eoliană,  657  MW din sursa solară, 79 MW din energie minihidro și 3 MW din alte surse regenerabile.

Enel Green Power, din cadrul Grupului Enel, este dedicat dezvoltării și funcționării de energie din surse regenerabile în întreaga lume, cu o prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este un lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de peste 47 GW într-un mix de generare care include eoliană, solară, geotermală și hidroenergetică, și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centralele electrice regenerabile.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related