Endesa conectează la rețea primele sale două centrale solare în Sevilla

Endesa conectează la rețea primele sale două centrale solare în Sevilla
  • Investițiile pentru construcția celor două centrale solare, Las Corchas și Los Naranjos se ridică la 70 milioane de euro
  • În plus, a fost implementat un proiect de pionierat în agricultură și apicultură în perimetrul unde sunt instalate panourile fotovoltaice 

Endesa, prin intermediul companiei de energie regenerabilă Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcția centralelor fotovoltaice Las Corchas și Los Naranjos, situate între orașele Carmona și La Rinconada.

Cu o investiție de 70 de milioane de euro  și un timp record de construcție, cele două centrale fotovoltaice vor adăuga o capacitate combinată de 100 MW și vor genera 202 GWh pe an, echivalentul consumului anual de energie al unui oraș precum Carmona.

Având în vedere pandemia de coronavirus și în conformitate cu indicațiile furnizate de autoritățile sanitare, compania a implementat protocoalele riguroase de siguranță, cu scopul de a asigura protecția necesară a personalului implicat în construcție, precum și a comunităților în care sunt instalate centralele.

Luca Capuozzo, coordonatorul proiectelor de construcție Las Corchas și Los Naranjos din cadrul Endesa, și-a exprimat  aprecierea pentru "eforturile întregii echipe  și coordonarea cu autoritățile locale din Carmona și La Rinconada, care au făcut posibil ca provincia Sevilla să producă energie mai curată astăzi. "

Las Corchas și Los Naranjos au aproximativ  258.120 de panouri fotovoltaice bifaciale, ceea ce înseamnă că razele solare pot fi captate pe ambele părți, optimizând astfel utilitatea lor. În plus, au fost construite 14 puncte de transformare, două stații de transformare și rețele subterane de 45 de kilometri pentru a le permite să funcționeze. Acest complex a generat astăzi primul megawatt de energie regenerabilă, care a ajuns deja în rețeaua andaluză de distribuție a energiei electrice.  Energia regenerabilă produsă de cele două centrale va  evita emisii anuale de peste 94.000 de tone de CO2.

 

Despre construirea acestor centrale

În plus, Endesa folosește realitatea virtuală pentru a monitoriza aceste centrale, permițând supravegherea acestora de la distanță, cu ajutorul unor ochelari inteligenți, astfel că echipele nu mai sunt nevoite să viziteze fizic zona de construcție. Această tehnologie încorporează, de asemenea, o cameră cu infraroșu, care surprinde în timp real imagini cu activitățile de execuție a lucrărilor.Pentru construirea celor două centrale fotovoltaice, Endesa a implementat cea mai recentă tehnologie în domeniu, utilizînd un exoschelet pentru a facilita instalarea modulelor solare, camerelor de securitate pentru a detecta orice breșe de securitate care ar fi putut avea loc în timpul construcției și a sistemelor integrate de joncțiune care au făcut posibilă asamblarea fără nituri a modulelor fotovoltaice.

Pentru a construi Las Corchas și Los Naranjos, Endesa a urmat criterii tehnice sustenabile și a aplicat modelul Enel Green Power de "șantier de lucru sustenabil", inclusiv instalarea de panouri solare fotovoltaice pentru a acoperi o parte din nevoile de energie în timpul lucrărilor, iluminatul eficient, separarea deșeurilor, utilizarea unui  vehicul electric pentru a ajunge la diferite părți ale instalațiilor, și furnizarea mai multor defibrilatoare pentru a avea grijă de sănătatea lucrătorilor. După finalizarea lucrărilor, acestea vor fi donate municipalității din Carmona pentru uz public.

Filozofia Endesa pentru construirea centralelor regenerabile face parte din programul său "Crearea de valoare comună" (CSV), care a determinat compania să desfășoare cursuri de formare pentru mai mult de 125 de persoane din Carmona și La Rinconada, cele mai multe dintre ele aflate în șomaj, care au acum cunoștințe privind asamblarea și demontarea centralelor fotovoltaice, un domeniu în plină expansiune.

În cadrul programului CSV al Endesa, compania a lucrat, de asemenea, alături de asociațiile locale pentru asamblarea de hardware sau donarea de materiale,  cum ar fi paleți și bobine de cablu, pentru ateliere ocupaționale în Carmona.

 

Ce urmează

Începerea construcției acestor centrale fotovoltaice marchează finalizarea unei faze și începutul alteia, deoarece Endesa a ales aceste instalații pentru a dezvolta un proiect de pionierat și inovator - agricultura și apicultura în perimetrul centralelor fotovoltaice.

Acest proiect constă în cultivarea a  trei  hectare de plante aromatice, printre panourile fotovoltaice ale companiei din Carmona. Această cultură va permite albinelor să își îndeplinească rolul de polenizare, producând astfel miere într-o manieră durabilă, cu o amprentă solară.

Endesa și municipalitatea Carmona sunt interesate de parteneriatul cu apicultorii din regiune, deoarece această activitate va impulsiona dezvoltarea socio-economică a comunității locale și va reprezenta un exemplu clar despre cum redai valoarea agricolă terenurilor. Proiectul este în conformitate cu conceptul Endesa de valoare împărtășită și economie circulară pe care compania se angajează să o aplice în toate instalațiile sale regenerabile.

 

Mai multe MW solare în provincia Sevilla

Cu o investiție de 124 de milioane de euro în provincia Sevilla, Endesa va furniza 172 MW de energie curată prin proiectele sale regenerabile: Las Corchas și Los Naranjos sunt deja operaționale, un alt proiect, Torrepalma, este aprobat și a primit autorizatie administrativă pentru construcție, în timp ce la Sol de Casaquemada, în Sanlúcar la Mayor, lucrările de construcție sunt pe cale să înceapă.

Prin EGPE, Endesa  gestionează în prezent o capacitate de peste 7.726 MW de energie regenerabilă instalată în Spania. Din aceasta,  4.711 MW reprezintă energie hidro convențională, iar restul provine din energie eoliană (2.362 MW), energie solară (571 MW), minihidrocentrală (79 MW) și alte surse regenerabile de energie (3 MW).

Enel Green Power, din cadrul Grupului Enel, este dedicat dezvoltării și funcționării de energie din surse regenerabile în întreaga lume, cu o prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este un lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de peste 47 GW într-un mix de generare care include eoliană, solară, geotermală și hidroenergetică, și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centralele electrice regenerabile.

Endesa este cea mai importantă companie de electricitate din Spania și a doua din Portugalia. Este, de asemenea, al doilea operator de gaze de pe piața spaniolă. Acesta a dezvoltat o afacere integrată, de la generare la comercializare și oferă, de asemenea, prin Intermediul Endesa X, servicii cu valoare adăugată care vizează decarbonizarea utilizărilor de energie în locuințe, întreprinderi, industrii și administrații publice. Endesa este dedicată Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite și, ca atare, promovează în mod decisiv dezvoltarea energiei regenerabile prin intermediul Enel Green Power España, electrificarea economiei și responsabilitatea socială a întreprinderilor. Acestui domeniu mențiionat la final i se dedică și Fundația Endesa. Echipa noastră umană are în jur de 10.000 de angajați. Endesa face parte din Enel, cel mai mare grup de electricitate din Europa.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related