1,700 de persoane vaccinate în Călărași, prin intermediul Caravanei de Vaccinare organizată de Crucea Roșie Română și BCR Asigurări de Viață VIG

1,700 de persoane vaccinate în Călărași, prin intermediul Caravanei de Vaccinare organizată de Crucea Roșie Română și BCR Asigurări de Viață VIG

Crucea Roșie Română, prin filiala Călărași, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Călărași și cu sprijinul BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group, au dat startul pe 20 mai Caravanei de Vaccinare, un centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19. Cu o rată de vaccinare sub media națională, în județul Călărași se găsesc 50 de comune cu un total de peste 300,000 locuitori, dintre care 60% în mediul rural, conform ultimelor date INSSE.

 

De la începutul pandemiei, Crucea Roșie Română a fost în prima linie a luptei cu acest virus, am ajutat spitale, centre de carantină sau centre de vaccinare, am mers pe teren pentru a informa, a ajuta, a distribui materiale necesare în acest context. Eforturile noastre nu se opresc, însă. Acum este mai important ca niciodată să ajungem la acele categorii greu de atins prin media, cei care au nevoie de informații și sprijin. Puterea Crucii Roșii stă în oamenii din echipă, voluntarii care fac imposibilul posibil, cei care ajung acolo unde informația ajunge mai greu. Această caravana poate că nu va schimba semnificativ procente, însă va oferi șanse celor care altfel nu ar fi putut să aleagă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Caravana a pornit cu obiectivul de a crește gradul de informare cu privire la vaccinul împotriva COVID-19, oferind totodată acces facil la vaccin celor care doresc să se vaccineze, dar din diverse motive nu au reușit să o facă până acum.  Rezultatele sunt peste așteptări: 1,700 persoane au fost vaccinate în cele aproape 3 săptămâni de la lansare, 15 comune cu satele aferente au fost vizitate de caravană și peste 5,000 de persoane au stat de vorbă cu voluntarii Crucii Roșii Române. Cei vaccinați sunt în procent de peste 70% din categoria de vârstă peste 65 de ani.

În cadrul unui sondaj realizat de echipa mobilă din cadrul caravanei, în ceea ce privește motivele pentru care nu s-au vaccinat până acum, cei peste 100 de respondenți au motivat inexistența unui centru de vaccinare într-o zonă apropiată. În categoria de vârstă 29-49 de ani, 90% dintre cei care s-au vaccinat au avut drept motiv principal acela de a putea pleca în străinătate, în timp ce pentru persoanele de peste 50 de ani principala motivație este pentru a se proteja pe ei și familia de boală. 

“Anul 2020 a fost unul neașteptat, virusul COVID-19 având efecte negative semnificative asupra vieții noastre sociale, de zi cu zi, dar și asupra întregii economii. Cu toții ne dorim să revenim la stilul de viață obișnuit, anterior Covid-19, iar acest lucru va fi posibil doar prin imunizarea colectivă, prin vaccinare. De aceea, susținem eforturile depuse de Crucea Roșie Română, de a fi prezentă în cât mai multe locații din România și de a contribui cât mai mult la eforturile de a opri acest virus. Mulțumită cercetătorilor care au făcut din imposibil, posibil, într-un timp record, punându-ne la dispoziție vaccinul, este rândul nostru să le acordăm toată încrederea noastră și să ne reîntoarcem la normalitate cât mai curând. Acum, acest lucru depinde doar de fiecare dintre noi”, a declarat Erwin Hammerbacher, CEO, Președinte Directorat BCR Asigurări de Viață VIG. 

 

Caravana a început în data de 20 mai și va continua până la data de 18 iunie. Pentru început au fost programate 15 comune cu satele aferente – Jegălia, Modelu, Ulmu, Ulmeni, Independenta, Mitreni, Dragalina, Perișoru, Ștefan Vodă, Roseti, Ciocănești, Chiselet, Cascioarele, Spantov și Unirea, însă numărul localităților crește de la o zi la alta. În fiecare localitate au fost vaccinate în medie între 100 și 140 de persoane, cu precădere persoane în vârstă.

Din caravană fac parte două ambulanțe de tip A1 ale Crucii Roșii Române și un autoturism al filialei locale de Cruce Roșie. Echipajul de vaccinare este format din medici specialiști de la DSP și de la Centrul de Vaccinare Călărași, alături de personal și voluntari Crucea Roșie Română, ce asigură triajul și completarea fișelor. În funcție de recomandările medicilor și specialiștilor DSP, vaccinul administrat este unul dintre cele produse de Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Nimeni nu este în siguranță până când nu suntem cu toții în siguranță!

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related