Complice.ro lansează abonamentele pentru cadouri experiențiale și estimează că serviciul va genera 15% din afaceri

Complice.ro lansează abonamentele pentru cadouri experiențiale și estimează că serviciul va genera 15% din afaceri

Complice.ro, magazin online specializat în comercializarea de cadouri inedite bazate pe experienţe, lansează serviciul de abonamente pentru cadouri, o premieră pentru piața de profil din România. Acesta oferă clienților posibilitatea de a primi proactiv propuneri și idei de cadouri pentru cei dragi, de a acumula lunar un buget pentru cadourile importante pe care doresc să le facă de-a lungul anului, dar și de a primi experiențe-cadou pentru ei. Potrivit estimărilor, noul serviciu va genera 15% din afacerile Complice.ro până la finalul anului viitor.

Peste 20% dintre clienții Complice.ro revin pe parcursul unui an în magazinul online de cadouri experiențiale pentru a achiziționa un nou pachet, iar comenzile făcute de aceștia reprezintă mai mult de o treime din valoarea totală a comenzilor înregistrată la nivel de an. Valoarea medie a comenzilor provenite de la clienții recurenți este de 175 de euro. În ceea ce privește procesul de achiziție, un client din patru solicită consultanță și cea mai mare parte dintre aceștia cumpără la final un pachet personalizat, care nu există ca atare în portofoliul de pe site.

În acest context, Complice.ro lansează un serviciu nou, de abonamente pentru cadouri, care oferă clienților posibilitatea de a transforma plățile recurente, lunare, într-un buget pentru experiențele pe care doresc să le achiziționeze de-a lungul anului, dar și de a primi extra-beneficii.

 

"Un procent semnificativ de clienți iau decizia de achiziție a unei experiențe cadou în 1-3 zile de la consultarea portofoliului de pe site. Mai ales în ultimul an, clienții și-au exprimat constant dorința de a primi oferte personalizate, din timp, astfel încât să nu se simtă presați în luarea acestei decizii. Tot mai mulți preferă experiențele cadou, indiferent că este vorba de aniversarea căsătoriei, de ziua de naștere a partenerului sau a copiilor și din ce în ce mai mulți caută inspirație și planifică din timp cadourile cu adevărat speciale, atât din perspectiva experienței alese, cât și a bugetului investit", a explicat Oana Pascu, fondator Complice.ro.

 

Astfel, cele patru abonamente au ca punct comun serviciul de consultanță în achiziția de cadouri: oferă alerte și notificări pentru momentele importante din an (aniversarea partenerului de viață, a căsătoriei, ziua de naștere a părinților, nașilor, prietenilor apropiați, sărbători, evenimente planificate precum botez, căsătorie, majoratul copiilor etc), dar și propuneri personalizate de experiențe cadou care țin cont de profilul destinatarului (vârstă, sex, pasiuni, buget etc). În plus, în funcție de abonamentul ales, clienții pot acumula lunar un buget ce va fi folosit integral, oricând, pentru achizițiile de cadouri.

 

Beneficii: notificări, inspirație, experiențe-cadou

Pachetele de abonamente au prețuri începând de la 14 lei/lună (în cazul abonamentului Light – singurul care conține exclusiv serviciul de consultanță), până la 499 lei/lună (în cazul abonamentului Universe, acesta fiind un abonament premium, care presupune acumularea unui buget ce poate acoperi 8-10 cadouri experiențiale anual). De asemenea, clienții care optează pentru abonamentul Universe au la dispoziție și un ”personal gift shopper” care poate recomanda și face achiziții de cadouri chiar și din afara portofoliului Complice.ro, asigurând și situațiile din București în care clientul dorește să trimită un cadou de urgență. Mai mult, clienții Star, Galaxy și Universe primesc la finalul unui an de abonament și posibilitatea de a-și alege o experiență-cadou cu valoare de până la 600 lei.

 

"Ne adresăm unor clienți care își doresc să achiziționeze cadouri speciale, venind în sprijinul lor cu un instrument ce reduce impactul imediat asupra bugetului. Chiar și atunci când achiziția cadoului se suprapune cu alte cheltuieli neprevăzute, ei tot pot alege un cadou spectaculos, având la dispoziție bugetul acumulat pe perioada abonamentului. Astfel, pe lângă pregătirea din timp a ideilor de cadouri, clienții beneficiază și de relaxare din perspectiva bugetului alocat experiențelor alese. Estimările arată că acest sistem bazat pe abonament cu valoare fixă ar putea crește frecvența alegerii unui cadou-experiență și chiar valoarea medie a unui cadou individual, impactul financiar fiind resimțit mult mai ușor chiar și pentru cadourile mai deosebite", a mai explicat Oana Pascu.

 

Datele și feedbackul clienților Complice.ro conturează un portret al clientului care va prefera achiziția de abonamente de cadouri-experiență ca fiind bărbat, din categoria de vârstă 30-55 de ani, în special antreprenori sau middle/top manageri, cu o viață socială activă, dar în același timp cu un timp limitat pentru a căuta cadouri de impact. De asemenea, estimările arată că serviciul nou lansat va genera 15% din afacerile Complice.ro până la finalul anului viitor.

 

Complice.ro este un magazin online specializat în cadouri și recompense experiențiale. Pachetele de experiențe sunt orientate atât către zona de business (oferind un portofoliu extins de tool-uri alternative de reward, recognition și incentive pentru angajați, clienți și parteneri de afaceri, dar și soluții creative pentru evenimentele corporate), cât și către zona residential de dezvoltare personală, relaxare și adrenalină pentru cei care își doresc să depășească sfera cadourilor-obiect.

În cei peste 5 ani de când activează pe piața cadourilor experiențiale, Complice.ro a livrat mai mult de 1.250 de experiențe inedite pentru clienți din zonele corporate și residential, dintr-un portofoliu care include peste 200 de experiențe predefinite pe site, construite cu ajutorul a peste 150 de parteneri din București, dar și din restul țarii și chiar de peste hotare.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related