Sfaturi pentru nutriția cățelușilor: O alimentație potrivită înseamnă o viață mai fericită și mai sănătoasă

Sfaturi pentru nutriția cățelușilor: O alimentație potrivită înseamnă o viață mai fericită și mai sănătoasă

Primele luni din viața cățelului sunt esențiale pentru dezvoltarea lui sănătoasă. De cele mai multe ori, oamenii abia așteaptă să primească noul cățel acasă, însă subestimează deseori importanța nutriției. Există în continuare o mulțime de mituri legate de îngrijirea patrupezilor, dar care, de fapt, afectează sănătatea acestora. Pedigree și Institutul Waltham, centrul științific al MARS Petcare, invită părinții de patrupezi să afle cele mai importante sfaturi privind nutriția corectă a puilor de căței pentru a le asigura sănătatea pe întreaga durată a vieții.

Sosirea unui nou cățel în familie este întotdeauna un eveniment important. La fel de importantă este documentarea în avans despre bazele îngrijirii cățeilor și acordarea unei atenții sporite problemelor legate de alimentație. O nutriție necorespunzătoare poate afecta sănătatea cățelului pe termen lung, astfel că este important ca stăpânii să țină cont în principal de sfaturile medicului veterinar.

 

Hrana JUNIOR, indicată pentru puii de căței

Hrana pentru cățeii junior are o compoziție specială pentru organismul aflat în etapa de dezvoltare, atunci când este nevoie de un raport de minerale, ingrediente și un conținut de energie diferite. Alegerea brandului de hrană depinde de fiecare persoană, însă sunt recomandate mărcile care se bazează pe experiența și cunoștințele dezvoltate în centre de cercetare veterinară, cum ar fi Institutul Waltham, centrul științific al Mars Petcare, în care sunt dezvoltate și produsele Pedigree. În acest fel, părinții de căței se asigură că hrana este dezvoltată și produsă în conformitate cu cele mai avansate cunoștințe în domeniul nutrițional.

Hrana Pedigree® Junior conține vitaminele și nutrienții potriviți pentru a le asigura puilor de căței energia și nutriția de care au nevoie pentru a menține starea de sănătate bună. Părinții de căței trebuie să țină cont, de asemenea, de cantitatea de mâncare potrivită. Aceștia pot găsi pe ambalajul hranei informațiile privind doza zilnică potrivită, care poate depinde de fiecare producător. Astfel, pot preveni obezitatea sau alte probleme de sănătate care apar atunci când cățelul este hrănit în doze nepotrivite. Este indicată împărțirea dozei zilnice recomandate în 5 porții mai mici și reducerea treptată a acestora odată cu înaintarea în vârstă. De exemplu, puii de căței cu vârsta de aproximativ 4 luni trebuie hrăniți de 4 ori pe zi. Ulterior, de la 4 până la 6 luni, cățelușii trebuie hrăniți de 3 ori pe zi, după care sunt suficiente două mese pe zi.

 

Mituri despre nutriția cățelușilor

Una dintre cele mai mari preconcepții legate de nutriția cățelușilor este faptul că patrupezii de talie mare au nevoie de mult calciu. Oamenii care au căței de talie mare obișnuiesc să îi hrănească cu mâncare pentru câini de calitate, însă, de multe ori, mai adaugă lactate, cum ar fi iaurtul sau crema de brânză. Din nefericire, cățeii primesc astfel o cantitate de calciu prea mare, care se poate acumula în diverse locuri, ducând la probleme de sănătate. 

Un alt mit este faptul că, în primul an de viață, cățelușul are nevoie de o cantitate mai mare de carne, așa că deseori primesc în exces. Carnea conține însă o cantitate scăzută de calciu și mult fosfor. Corpul cățelușilor de talie mică primește astfel prea mult fosfor și trebuie să elimine calciul din oase pentru a menține homeostazia mediului intern, ducând astfel la înmuierea oaselor. 

„Creșterea unui cățeluș este o responsabilitate mare. Tocmai de aceea, medicul veterinar trebuie să fie partener în această călătorie. La sfatul și îndrumarea acestuia, părinții de patrupezi pot să facă alegerea cea mai potrivită pentru alimentația adecvată și adaptată cățelușului lor. De asemenea, acest parteneriat poate contribui la o viață de adult a cățelului cât mai lungă și sănătoasă.” a menționat Phd Dr. Iulian Amza, Petcare Ambasador în cadrul Mars Multisales Europe.

Toate ingredientele care compun hrana pentru câini Pedigree® asigură nutriție, siguranță și bucurie. Brandul oferă hrană uscată și umedă bogată în vitamine și minerale care asigură o dietă completă și echilibrată a cățelului. Pedigree® nu folosește materiale de umplutură în produsele sale. Orice conservant din hrana uscată Pedigree® este aprobat ca fiind sigur în conformitate cu reglementările UE și este adăugat pentru a asigura siguranța produsului în timpul depozitării. Conservele și plicurile Pedigree® sunt protejate prin sterilizare și etanșare în timpul procesului de producție, astfel că nu necesită conservanți. Pedigree® respectă întotdeauna legislația, asigurând astfel siguranța produselor sale și transparența față de consumatori.

Institutul Waltham este centrul științific al Mars Petcare, care lucrează în mai multe discipline, cum ar fi: cerințele nutritive pentru animalele de companie, microbiomul câinilor și pisicilor, biomarkerii sănătății și bolii sau comportamentul de hrănire. Cercetările Waltham sunt vitale pentru a aduce la viață ideea unei lumi mai bune pentru animalele de companie, Institutul continuând să fie o autoritate științifică lider în nutriția și bunăstarea animalelor de companie de peste 50 de ani.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related