AFI Cotroceni a obținut certificarea LEED Gold pentru clădiri existente și este primul centru comercial din România certificat în conformitate cu versiunea 4.1 a standardului LEED O+M

AFI Cotroceni a obținut certificarea LEED Gold pentru clădiri existente și este primul centru comercial din România certificat în conformitate cu versiunea 4.1 a standardului LEED O+M
Roxana Isopescu, Senior Sustainability Consultant | ESG Strategic Advisory

Mall-ul AFI Cotroceni, din portofoliul dezvoltatorului imobiliar AFI Europe, a obținut certificarea LEED, nivelul Gold, conform sistemului de rating LEED v4.1 O+M (Operațiuni și Mentenanță pentru clădiri existente), din partea US Green Building Council (USGBC), ca o recunoaștere a calității și a viziunii sustenabile. Procesul amplu de certificare a fost coordonat de departamentul ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers România.

Cu o suprafață închiriabilă de 90.000 de metri pătrați, mall-ul AFI Cotroceni a obținut certificarea LEED Gold, conform standardului LEED v4.1 Operations + Maintenance (O+M), cea mai recentă versiune de standard din prezent adresată clădirilor existente. Certificarea LEED v4.1 O+M este un angajament continuu de implementare a practicilor de sustenabilitate demarate în cadrul procesului de certificare cu cerința de recertificare o dată la 3 ani.

„Suntem încântați că eforturile sustenabile și investițiile realizate ne-au ajutat să obținem certificarea LEED Gold. Este cea mai bună dovadă de recunoaștere a faptului că suntem mereu atenți la nevoile clienților și partenerilor noștri”, spune Sorin Scîntei, General Manager AFI Cotroceni.

AFI Cotroceni a obținut recunoaștere pentru diverse strategii sustenabile, cum ar fi eficiența energetică, consumul redus de apă, managementul eficient al deseurilor, politicile sustenabile de achiziții, îmbunătăţirea calităţii aerului în interiorul clădirii, beneficiile asupra comunității și susținerea modalităților alternative de transport. Astfel, AFI Europe, proprietarul centrului comercial AFI Cotroceni și al unui portofoliu de peste 500.000 de metri pătrați în România, devine cel mai mare dezvoltator local de clădiri de birouri și centre comerciale având întreg portofoliul de real estate certificat sau în curs de certificare LEED, cu suportul departamentul ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers România.

„Certificarea LEED Gold obținută de AFI Cotroceni reprezintă atat recunoașterea eficienței proiectului, cât și gradul ridicat de satisfacție al ocupanților și vizitatorilor. Echipa de proiect a inclus specialiști din toate departamentele centrului comercial, astfel au fost implementate strategii integrate pentru a maximiza sănătatea și bunăstarea ocupanților și pentru a îmbunăți practicile de operare ale proiectului. Clădirile certificate LEED reduc emisiile de carbon și sunt esențiale în abordarea crizei climatice și în îndeplinirea obiectivelor ESG ale dezvoltatorului”, spune Roxana Isopescu, Senior Sustainability Consultant | ESG Strategic Advisory.

Departamentul ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers, format din profesioniști acreditați LEED, BREEAM, WELL, EDGE și Access4You, și-a dezvoltat portofoliul de servicii dedicate angajamentelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), oferind consultanță pentru calculul amprentei de carbon, în proiecte de decarbonizare „Net Zero Carbon”, de definire a strategiilor ESG în mediul construit, de evaluări și consultanță în domeniul de aplicare a Taxonomiei UE și audituri energetice. În cei 12 ani de activitate în acest segment de business, echipa de consultanță strategică ESG a Colliers a oferit consultanță în vederea certificării conform standardelor internaționale în domeniul sustenabilității pentru mai mult de 200 de proiecte din România, care totalizează aproximativ 5,5 milioane de metri pătrați.

Colliers (NASDAQ, TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali în servicii de consultanță imobiliară și de management al investițiilor. Cu operațiuni în 66 de țări, cei 18.000 de specialiști lucrează împreună pentru a oferi consultanță de specialitate pentru clienți. Timp de peste 28 de ani, echipa noastră experimentată de management a oferit acționarilor profituri investiționale anuale de aproximativ 20%. Cu venituri anuale de 4,5 miliarde de dolari și active gestionate de 98 de miliarde de dolari, Colliers maximizează potențialul proprietăților și activelor imobiliare și accelerează succesul clienților, investitorilor și al angajaților. Pentru mai multe detalii despre Colliers accesați corporate.colliers.com, Twitter @Colliers sau LinkedIn.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related