Sustenabilitatea de nouă generație la Miele: caracteristici inteligente și soluții inovatoare, 2023 pe scurt

Sustenabilitatea de nouă generație la Miele: caracteristici inteligente și soluții inovatoare, 2023 pe scurt

Miele, producătorul de aparate electrocasnice și echipamente comerciale de ultimă generație, a lansat raportul de sustenabilitate pentru 2023, conţinând următoarele direcţii cheie: caracteristici inteligente, responsabilitate pentru schimbările climatice, soluții inovatoare, plus reducerea combustibililor fosili în lanțul de aprovizionare și multe altele.

Având sustenabilitatea ca pilon principal al strategiei corporative, Miele se străduiește să realizeze obiective ambițioase pentru protecția climei şi a mediului, având ca focus conservarea resurselor cât și responsabilitatea socială şi modul în care se reflectă acestea în viața de zi cu zi.

Miele testează aparatele electrocasnice în teste de anduranță pe termen lung pentru a garanta durabilitatea până la 20 de ani şi pentru a oferi clienților garanții de până la 10 ani. Mai mult decât atât, brandul nemţesc se asigură că electrocasnicele sunt ușor de reparat și menține propria operațiune de service pentru clienți în 50 de țări. Piesele de schimb funcționale cheie sunt disponibile pentru până la 15 ani de la data la care producția este întreruptă; aproximativ 70.000 de piese diferite sunt imediat disponibile în orice moment de la Central Spares din Gütersloh.

Oferirea unei noi vieți electrocasnicelor vechi este primul pas către o adevărată economie circulară menită să protejeze și să conserve resursele naturale. Un alt pas îl reprezintă proiectele de tip pilot testate în Olanda, în care mașinile de spălat vechi adecvate sunt revizuite și oferite consumatorilor la un preț atractiv ca alternativă la o maşină nouă. Un altul este evitarea risipei alimentare cu frigidere în care fructele și legumele rămân proaspete mai mult timp.

 

Funcțiile inteligente economisesc resurse

Lucrând pentru a reduce amprenta de CO2, Miele are în portofoliu mașini de spălat rufe care funcționează deosebit de eficient și oferă suport consumatorilor, cum ar fi noul Consumption Dashboard din aplicația Miele, care înregistrează consumul programelor utilizate, oferă sfaturi pentru utilizarea mai eficientă a mașinii și ajută la reducerea consumului de apă și de energie electrică.

 

Repere și progrese realizate

În 2023, Miele a fost distinsă cu Green Product Award pentru mașinile de spălat vase.

A este clasa de eficiență energetică a majorității mașinilor de spălat rufe din sectorul casnic.

Consumul de detergent cu 30 % mai mic poate fi atins prin utilizarea distribuirii automate TwinDos.

Economii de energie și timp de 60 % datorită programului SingleWash în comparație cu AutoLoad; economii de apă de peste 50%.

 

Soluții inovatoare care reduc resursele

Pentru a conserva resursele, Miele își propune să crească utilizarea materialelor plastice reciclate între 5.000 și 7.500 de tone pe an până în 2025, economisind în același timp materiale în componente, tratarea suprafeței și ambalaje. Soluții inovatoare în acest scop sunt dezvoltate la Centrul Tehnologic de Materiale Plastice din uzina Warendorf. De asemenea, sunt utilizate din ce în ce mai mult ambalaje făcute din materiale reciclate.

 

Responsabilitate mai mare pentru schimbările climatice

În plus, Miele urmează să facă tot posibilul pentru a sprijini obiectivul Acordului de la Paris privind schimbările climatice de a limita încălzirea globală la 1,5°C până în 2100, în comparație cu nivelurile preindustriale. Astfel brandul îşi propune să reducă emisiile de CO2 cu 15% până în 2030 (comparativ cu 2019), în ceea ce privește utilizarea tipică în viața reală în toate programele și nu doar în programul Eco. În acest scop, dezvoltă produse și programe care economisesc apă și energie şi sprijină clienții, de exemplu, cu programe și aplicații de asistență.

 

Lanțul de aprovizionare: Reducerea combustibililor fosili

Ca să nu mai vorbim de faptul că Miele reprezintă produse de lungă durată care oferă performanțe de top și confort excelent pentru utilizator, care respectă mediul și resursele. Păstrând deviza companiei „Immer Besser”, Miele lucrează pentru a face produsele și ambalajele și mai sustenabile. Printre altele, se pune accent pe o economie circulară și pe modele de afaceri care îi ajută pe clienți să trăiască mai sustenabil.

Deoarece bunurile și serviciile achiziționate reprezintă 15% din emisiile de CO2, Miele urmează să utilizeze mai multe surse de oțel cu emisii scăzute de CO2.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related