PeliPartners a asistat Hidroelectrica în achiziția UCM Reșița

PeliPartners a asistat Hidroelectrica în achiziția UCM Reșița
Carmen Peli, Delia Dumitrescu

PeliPartners a asistat Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica, în procesul de achiziție a afacerii, respectiv a liniilor de afaceri aferente platformei ABC și platformei Câlnicel deținute de UCM Reșița, cea mai veche unitate industrială din România. Tranzacția a fost structurată sub forma unui transfer de afacere, care a implicat transferul tuturor activelor din portofoliul UCM Reșița necesare desfășurării liniilor de afacere ce constau în fabricarea și comercializarea de hidroagregate și echipamente auxiliare.

Afacerea a fost achiziționată printr-o subsidiară deținută integral de Hidroelectrica, înființată cu scopul de a acționa ca vehicul investițional pentru această achiziție.Tranzacția a fost finalizată la data de 11 martie 2024, ca urmare a îndeplinirii codițiilor suspensive prevăzute în Contractul-Cadru încheiat în data de 8 decembrie 2023 între UCM Reșita și Hidroelectrica.

„Suntem onorați că am asistat Hidroelectrica în această tranzacție complexă, care contribuie la extinderea portofoliului său și la consolidarea poziției companiei pe piata energetică din România. Am avut alături o echipă de excepție, avocați specializati pe diverse arii de activitate, care au lucrat cu profesionalism pentru a se asigura că această tranzacție va fi încheiată cu succes, a spus Carmen Peli, Partener și Coordonator al Practicii de Corporate M&A a PeliPartners.

Activitatea PeliPartners a inclus asistența juridică extinsă a clientului în structurarea tranzacției, redactarea și negocierea documentelor tranzacției, asistență la semnare, precum și cu privire la îndeplinirea tuturor formalităților necesare pentru finalizare și îndeplinirea condițiilor suspensive în vederea finalizării tranzacției și a implementării transferului efectiv. De asemenea, PeliPartners a oferit consultanță cu privire la aspecte specifice de insolvență, având în vedere statusul juridic al entității vânzătoare, precum și consultanță referitoare la aspecte de concurență.

Echipa PeliPartners a fost coordonată de Carmen Peli (Partener), secondată de Delia Dumitrescu (Avocat Senior), și a inclus pe Oana Bucşa (Avocat Senior Coordonator) și Marc Bărăbaș (Avocat Asociat) pentru aspecte de dreptul concurenței și pe Delia Lepădatu (Avocat Senior), cu privire la aspecte de insolvență.

PeliPartners are o echipă specializată în proiecte complexe care solicită abordări inovative. Avocații PeliPartners au fost implicați în unele dintre cele mai importante tranzacții de pe piața românească din ultimii 20 de ani. Echipa adună o bogată experiență în domenii variate, care includ fuziuni și achiziții, finanțări, concurență, infrastructură și concesiuni, energie, drept imobiliar și drept societar. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related